+31 40 798 09 50

logo-glow-green.png

GLOW Eindhoven

Elk jaar in de tweede week van november staat Eindhoven weer in het teken van GLOW. Het lichtkunstfestival in de binnenstad van Eindhoven trekt honderdduizenden bezoekers per editie. Nagenoeg iedereen bezoekt voorafgaand en/of tijdens het evenement de GLOW website, voor meer informatie over de route, de verschillende lichtkunstwerken of om te weten waar geparkeerd kan worden. Hierbij was een gegeven dat dit hoofdzakelijk mobiel gebeurd.

Het resultaat

Finetic is gevraagd om in samenwerking met ontwerpbureau George&Harrison de nieuwe website technisch te realiseren. Omdat maar liefst 75% van de bezoekers de website van GLOW bezoekt vanaf een mobiel apparaat, hebben wij deze website ontwikkeld vanuit de 'mobile first' gedachte. Allereerst moest deze website maximaal presteren op mobiel, alvorens de desktop variant werd uitgewerkt. Daarnaast was er nog een uitdaging; de grote hoeveelheid verkeer op eenzelfde moment. Onze server moest bestand zijn tegen ruim 55.000 bezoekers die de website van GLOW op hetzelfde moment willen bezoeken. Ook daar werd in de realisatie rekening mee gehouden.

  • Ontwikkeld vanuit de 'mobile first' gedachte.
  • Voorzien van interactieve plattegrond met daarop alle lichtkunstwerken.
  • Op basis van jouw locatie direct zien waar je in de route staat.
  • Tweetalig; Nederlands en Engels.
  • Het kunnen verwerken van ruim 55.000 websitebezoekers op eenzelfde moment.

Glow Eindhoven

Door een intensieve samenwerking met George&Harrison mag het eindresultaat er zijn. Een interactieve website met passend design, ontwikkeld op de laatste technische standaarden. Op de website vind je alle informatie over GLOW. Uiteraard een interactieve plattegrond met daarop de route en alle lichtkunstwerken, maar de website biedt ook achtergrond informatie over de lichtkunstwerken én de ontwerpers hiervan.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de website van GLOW of zelf geïnteresseerd in een website met soortgelijke functionaliteiten en prestaties? Daag ons uit op nummer: 040 - 798 09 50 of stuur ons een e-mail. Wij komen graag eens bij je langs!

Neem direct contact op