+31 40 798 09 50
6 november 2021
Nieuws

6-13 november 2021: GLOW Eindhoven

Afgelopen zaterdag is het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW weer van start gegaan. Het evenement trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Finetic is verantwoordelijk voor de technische realisatie van deze drukbezochte website.

6-13 november 2021: GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven

Elke jaar in het tweede week van november staat Eindhoven weer in het teken van GLOW. Het lichtkunstfestival in de binnenstad van Eindhoven trekt honderdduizenden bezoekers per editie. Nagenoeg iedereen bezoekt voorafgaand en/of tijdens het evenement de GLOW website, voor meer informatie over de route, de verschillende lichtkunstwerken of om te weten waar geparkeerd kan worden. Hierbij was een gegeven dat dit hoofdzakelijk mobiel gebeurd.

Het resultaat

Finetic is gevraagd om in samenwerking met ontwerpbureau George&Harrison de website technisch te realiseren. Omdat maar liefst 75% van de bezoekers de website van GLOW bezoekt vanaf een mobiel apparaat, hebben wij deze website ontwikkeld vanuit de 'mobile first' gedachte. Allereerst moest deze website maximaal presteren op mobiel, alvorens de desktop variant werd uitgewerkt. Daarnaast was er nog een uitdaging; de grote hoeveelheid verkeer op eenzelfde moment. Onze server moest bestand zijn tegen ruim 55.000 bezoekers die de website van GLOW op hetzelfde moment willen bezoeken. Ook daar werd in de realisatie rekening mee gehouden.

  • Ontwikkeld vanuit de 'mobile first' gedachte.
  • Voorzien van interactieve plattegrond met daarop alle lichtkunstwerken.
  • Op basis van jouw locatie direct zien waar je in de route staat.
  • Tweetalig; Nederlands en Engels.
  • Het kunnen verwerken van ruim 55.000 websitebezoekers op eenzelfde moment.

Meer weten over onze dienstverlening?

Neem contact op

← Take me back