+31 40 798 09 50
5 april 2018
Finetic · Nieuws

Facebook meldt of uw data ten onrechte is gedeeld

Per 9 april gaat Facebook gebruikers contacteren wiens gegevens onterecht zijn gedeeld in het Cambridge Analytics-schandaal. De gebruiker ontvangt geen e-mail maar krijgt een gedetailleerd bericht in de Facebook-nieuwsfeed.

Met name Amerikanen zijn geraakt door dit voorval, zo’n 70 miljoen in totaal. De kans is dus groot dat ‘wij’ geen bericht gaan zien.

Privacy en Facebook

De rest van de getroffenen zitten voornamelijk in Groot-Brittannië, Indonesië en de Filippijnen (een miljoen per land ongeveer) en dan zijn er nog een paar honderdduizend mensen in Australië. Er is gemeld dat iedereen op Facebook er van uit moet gaan dat hun data op de een of andere manier gecompromitteerd is, toch zijn er vermoedelijk maar weinig mensen getroffen in Nederland.

Elke Facebook-gebruiker (2,2 miljard mensen) krijgen een bericht van Facebook waarin duidelijk gemaakt wordt hoe je persoonlijke gegevens op Facebook kunt beschermen.

Dit werd vooral duidelijk aan de hand van #deletefacebook. Veel gebruikers die hun account wilden verwijderen hebben ook hun Facebook-profiel gedownload. In deze download kwam naar voren hoeveel data Facebook eigenlijk over jou als gebruiker heeft verzameld. Zoals telefooncontacten, tekstberichten en zelfs met wie je hebt gebeld.

← Take me back

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Finetic | Furkapas 8, 5624 MD Eindhoven | T. +31 40 798 09 50 | servicedesk@finetic.nl