+31 40 798 09 50
11 oktober 2021
Nieuws

Hoog in Google: 10 tips & tricks

Hoe zorg je voor een hoge ranking in Google? Met deze 10 handige tips leg je de goede basis.

Hoog in Google: 10 tips & tricks

Een website is natuurlijk onmisbaar voor elke organisatie en ondernemer, maar... verkeer naar je website is net zo belangrijk! Je wilt natuurlijk wel dat potentiële klanten de weg weten te vinden naar jouw business.

Meer websiteverkeer. Hoe pak je dat aan?

Er zijn veel manier om bezoekers naar je website te trekken, bijvoorbeeld middels betaalde advertentiecampagnes in Google of via social media. Maar, het kan ook gratis. Namelijk, door hoog te scoren in Google en andere zoekmachines zoals Bing. Verkeer dat je via Google Search naar jouw website komt, noem je 'organisch verkeer'. Organisch verkeer is altijd en voor iedereen de beste verkeersbron, want het is onbetaald en de kwaliteit van de bezoekers is doorgaans stukken hoger dan betaald verkeer. Aan de slag dus met jouw vindbaarheid!

Tip 1: Optimaliseer de meta-gegevens van je pagina's

In de meeste cms'en kun je een pagina voorzien van een paginatitel en een meta-omschrijving. Deze worden getoond in de Google zoekresultaten en zijn erg belangrijk voor je vindbaarheid. Zorg ervoor dat jouw belangrijke keywords terugkomen in deze metagegevens!

Tip 2: Zorg voor een mobiel-vriendelijke website

De mobiele versie van je website is leidend voor de Google Index. Het is dus belangrijk dat je site responsive is - dit houdt in dat de lay-out van de website zich automatisch aanpast aan de afmeting van het apparaat van de bezoeker.

Tip 3: Voeg video's toe

Een video op je pagina - met de juiste omschrijving - kan echt een verschil maken in de ranking. Plaats je video eerst op Youtube en voeg deze vervolgens met een link toe op je website. Je krijgt extra punten van Google als het een Youtube video is.

Tip 4: Geen tijd te verliezen: een snelle laadtijd is een must

Deze titel spreekt voor zich. Google houdt niet van trage websites. Zorg er dus voor dat hier geen onvoldoende op scoort. 

Tip 5: Geef omschrijvingen aan je afbeeldingen

De bestandsnaam van je foto én de omschrijving die je een foto kan meegeven, tellen allebei mee. Gebruik je een stockfoto? Check-dubbelcheck of je de bestandsnaam hebt aangepast. Een foto met de naam "stock" erin wordt niet gewaardeerd ;)

Tip 6: Gebruik H1, H2, H3 tags 

Met koppen geef je een duidelijke structuur aan je pagina.  In plaats van een een titel of kop alleen dik te drukken kun je gebruiken van H1, H2, H3 tags. De directe invloed op de ranking is beperkt, maar het vergroot wel de leesbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker van je pagina. Een belangrijk punt voor Google! En dus ook weer extra punten voor jouw ranking.

Tip 7: PDF toevoegen? Doen!

Google indexeert ook de tekstuele inhoud van PDF’s. Het is dus zeker aan te raden om een whitepaper of e-book toe te voegen aan je website: dat betekent extra content, ook al staat de tekst niet op een webpagina, maar in een PDF.

Tip 8: Meld je bedrijf aan bij Google Mijn Bedrijf

Een vermelding bij Google Mijn Bedrijf hebben de meeste organisaties. Maar, heb je jouw vermelding ook al uitgebreid met diensten, producten, omschrijvingen en foto's? Niet? Snel aan de slag dan, want dat is een quick win voor meer bezoekers.

Tip 9: Linkbuilding

Links van andere sites naar jouw website, en andersom, zijn een belangrijke rankingfactor. Het gaat daarbij wel om website met 'autoriteit', dus ga geen links uitwisselen met onbekende websites. Zorg er ook voor dat je social media accounts goed gelinked zijn en post regelmatig updates waarbij je met een link verwijst naar je website.

Tip 10: Deel content

Plaats regelmatig nieuwe content, in de vorm van een blog, kennisartikelen, nieuwsitems en houd je website in beweging. Denk hierbij altijd aan de bezoeker (naar welke informatie is deze op zoek?) en schrijf leesbare, aantrekkelijke teksten van minimaal 300 woorden.

Hulp nodig? Doe onze gratis website scan!

En dan zijn we al bij 10 tips! We kunnen eigenlijk nog we even doorgaan... Benieuwd naar meer tips, specifiek voor jouw website en doelgroep? Maak dan gebruik van onze gratis website scan - wij helpen je graag verder.

Of neem direct contact op en mail of bel naar Rob Schröter | +31 6 52 01 14 44, Manager Finetic.   

Doe de gratis scan

 

← Take me back