+31 40 798 09 50
4 december 2018
Nieuws

Windows 10-browser op Chromium

Het vermoeden is sterk dat Microsoft besloten heeft om de stekker uit EdgeHTML te trekken,  de engine van zijn Edge-browser in Windows 10. In plaats daarvan zou het werken aan Project Anaheim, een browser op basis van Chromium.

Windows 10-browser op Chromium

Volgens bronnen van WindowsCentral moet de nieuwe resulterende browser Edge vervangen in Windows 10. Nog niet bekend is hoe de nieuwe browser gaat heten. Natuurlijk is het altijd een mogelijkheid dat Edge als naam behouden blijft. Ook zijn details over de interface en functies nog niet bekend.

In 2015 introduceerde Microsoft de nieuwe browser Edge (en de engine EdgeHTML). Een frisse start maken op browsergebied was nodig nadat Internet Explorer het imago had achterhaald te zijn. Edge moest zich als lichtgewicht, snelle en veilige applicatie onderscheiden en bood als extra functionaliteit bijvoorbeeld mogelijkheden notities te maken en e-books weer te geven.

De browser sloeg echter in al die jaren niet aan bij het grote publiek en heeft een marktaandeel van minder dan 5 procent, mede omdat in het begin veel functionaliteit ontbrak en er de nodige bugs waren. Microsoft zou daarom de overstap maken naar Chromium, het opensourceproject waar ook Chrome op gebaseerd is. WindowsCentral wijst erop dat Microsoft recent code heeft bijgedragen aan het Chromium-project. Wanneer Project Anaheim naar Windows 10 komt is niet bekend. Microsoft werkt momenteel aan versie 19H1, die in de eerste helft van 2019 moet verschijnen. Overigens werkt de Edge-browser op Android al op Chromium, waardoor de compatibiliteit met die mobiele browser kan verbeteren.

← Take me back

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Finetic | Furkapas 8, 5624 MD Eindhoven | T. +31 40 798 09 50 | servicedesk@finetic.nl