Zoekmachine optimalisatie

Is uw website wel vindbaar in Google?

Na maanden hard werken is het dan zo ver. Uw website is online! Dat is natuurlijk al een feestje waard. Maar met alleen het live zetten van uw website bent u er nog niet . Nu gaat het eigenlijk pas beginnen. U wilt natuurlijk gevonden worden door uw doelgroep. 94,06% van de internetgebruikers in Nederland gebruikt de zoekmachine Google. Bron statcounter.com (alle platforms samen) Is uw website wel vindbaar in Google?

Waar wilt u op gevonden worden in Google?

Uiteraard is het belangrijk om gevonden te worden in Google, maar nog belangrijker is dat u gevonden wordt door uw doelgroep. Daar kunt u namelijk uw business uit halen.

Op het moment dat u bij ons een zoekmachine optimalisatie traject start gaan we eerst samen aan tafel zitten. Wat is uw corebusiness? Wie is uw doelgroep? Op welke termen wenst u gevonden te worden? Zijn dit echter wel de juiste zoekwoorden?

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven vanuit een onderbuik gevoel werken. Het bedrijf denkt dat de doelgroep zoekt op een bepaald zoekwoord. Wij werken liever met data en statistieken zodat we juiste keuzes kunnen maken. Wij doen onderzoek naar de zoekwoorden en alternatieven zoekwoorden. Het kan zomaar zijn dat er op een zoekwoord namelijk geen zoekvolume zit maar op een alternatief zoekwoord juist wel. In overleg gaan we op zoek naar geschikte zoekwoorden die passen bij uw bedrijf en u ook online verkeer gaan opleveren.

De zoektermen zijn bepaald. Hoe gaat het SEO-traject van start?

Afhankelijk van het zoekmachine optimalisatie pakket wat u gekozen heeft gaan wij aan het werk. We bekijken de huidige situatie van uw website en vanuit hier gaan we de website optimaliseren. De zoekwoorden worden in onze Ranking Monitor gezet die vanuit het Wenetic dashboard direct inzichtelijk zijn. Wij werken graag transparant. U bent de klant en krijgt daarom ook alle data in te zien. Per week halen wij de ranking per zoekwoord in Google op. Hierdoor kunnen we direct inspringen op het moment dat er bijvoorbeeld een zoekwoord zakt in ranking.

dashboard-met-zoekwoorden-seo-moduel-1.png

Iedere week meten wij de positie van uw zoekwoord in Google. De kleuren en kleurintensiteit geven het percentage daling of stijging weer. Zo zien we gemakkelijk in één oogopslag waar we aandacht aan moeten besteden.

Wilt u weten hoe uw concurrenten het online doen?

Onze Ranking Monitor biedt allerlei extra opties. Wilt u weten hoe uw concurrent scoort op de zoektermen die in uw SEO-traject zitten? Dat is mogelijk. Wij kunnen uw concurrenten aan de SEO-module toevoegen. Zo heeft u altijd inzicht hoe goed uw website het doet ten opzicht van uw concurrenten.

Wat voor wijzigingen worden er aan uw website aangebracht ter optimalisatie?

De wijzigingen die onze SEO-specialist op uw website doorvoert gaan altijd in overleg. Krijgt onze SEO-specialist de vrijheid om direct aan de website te werken? Of ziet u liever de tekstuele wijzigingen eerst ter accordering? Beide opties zijn mogelijk. U bent de klant en wij werken voor u.

Als er blijkt dat er teksten geschreven moeten worden dan heeft onze SEO-specialist daar wel uw hulp nodig. Onze SEO-specialist is goed in het online vak, u bent echter de specialist in uw vakgebied. Daarom hebben we wel input nodig vanuit uw kant om samen tot goede content te komen. Zie het als een dans, It takes two to Tango.

De optimalisatie werkzaamheden bestaan o.a. uit

  • Het creëren van tekstuele content
  • Het zoeken van passend beeldmateriaal
  • Linkbuilding
  • Lokale SEO
  • Implementeren van structured data
  • Inrichten van Google Analytics
  • Inrichten van doelen

De technische kant van SEO wordt al grotendeels opgevangen door het Wenetic CMS.

Keuzes maken op basis van data

Het is voor ons belangrijk om zoveel mogelijk data te verzamelen en deze begrijpelijk inzichtelijk te maken. Zo is het voor u als klant duidelijk wat de werkzaamheden voor impact hebben gehad. Wij begrijpen namelijk dat SEO soms een beetje Adacadabra voor u kan zijn. Daarom werken wij vanuit een data gedreven basis met statistieken die voor u inzichtelijk zijn. Transparantie staat bij ons voorop.

Wilt u uw website vindbaar hebben in zoekmachines als Google?

Neem dan contact met onze SEO-specialist op. Klanten worden bij ons direct aan de juiste specialist gekoppeld zodat er snel geschakeld kan worden.

 Of vul het contact formulier in en wij nemen contact met u op

Ik wil gevonden worden in Google

Nadine Jager 

nadine@finetic.nl
+31 40 798 09 50

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Finetic | Furkapas 8, 5624 MD Eindhoven | T. +31 40 798 09 50 | servicedesk@finetic.nl