Menu

GLOWeindhoven

GLOW Eindhoven is een druk bezocht topevenement in Eindhoven. Elk jaar in november is het centrum van Eindhoven het decor en podium voor dit schitterende lichtkunstfestival

Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken.
Finetic verzorgde, in opdracht van citymarketing bureau Eindhoven 365, het ontwerp en technische realisatie van de nieuwe responsive GLOW website.

Met iBeacon GLOW NEXT beleven

Bezoekers met een smartphone krijgen automatisch meer informatie over kunstwerken wanneer ze met de GLOW App dichtbij een kunstwerk zijn. Dat werkt door middel van iBeacon technologie.

 

 

 

 

 

 

 

Uitdaging

De uitdaging in dit project was de website van GLOW Eindhoven te koppelen met de GLOW App. Via de website moet project informatie automatisch in de App getoond worden en informatie vanuit de App in de website. Bijzonder hierbij is de koppeling met de GLOW App. Vanuit het Wenetic Content Management Systeem wordt via een JSON-koppeling automatisch informatie geplaatst in de App. En vanuit de App wordt project ranking informatie automatisch op de website getoond. Via deze slimme koppeling wordt content beheer van de website en de App centraal geregeld vanuit het CMS.
Daarnaast moest de website een nieuw responsive ontwerp krijgen en makkelijk beheersbaar zijn voor marketeers en communicatie medewerkers.

Oplossing

Finetic realiseerde de api koppeling met de App waardoor informatie vanuit het CMS automatisch in de App komt te staan. Via de App kunnen GLOW bezoekers een kunstwerk beoordelen waarmee de uitslagen van beoordelingen direct vanuit de App in de website getoond worden.
Door het CMS slim in te richten met maatwerk sjablonen wordt tijdwinst en eenvoud gecreëerd bij het beheren van de website.

Resultaat

Bij het realiseren van de website is veel aandacht besteed aan de vormgeving van de website. Gloweindhoven.nl is een full-screen liquid website. Dit betekent dat de website altijd op volledig scherm wordt getoond, op basis van de schermresolutie voor een optimale beleving en maximaal gebruikersgemak voor de websitebezoeker.
De website heeft een piekbelasting van 200.000 bezoekers per dag. De webservers van Finetic zijn voorbereid op deze extreme belasting.

Finetic is al enkele jaren een zeer betrouwbare partner van Eindhoven365. Zij komen altijd na wat ze beloofd hebben, en zijn zeer scherp in hun voorstellen. Hun eigen open source CMS systeem is zeer stabiel, state of art en voor echt iedereen goed werkbaar. Ik zou iedereen met plannen voor de bouw van een nieuwe website aanbevelen Finetic te benaderen voor een voorstel.

Mark de Greeff - Eindhoven 365 | Head of Strategy & Business Development

Naar de website: www.gloweindhoven.nl

 

Maak kennis met Finetic en het Wenetic CMS

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.